Ryaforbindelsen AS legges ned - overføres til nytt selskap

For å samordne bompengeinnkrevingen i nord har fylkeskommunene i Nord-Norge etablert Bompengeselskap Nord AS. Totalt er seks ulike bompengeselskap i nord samlet under samme paraply.

15.09.202007:13 Christine Bussoli

Nå er også landets nordligste bompengeselskap blitt en del av Bompengeselskap Nord AS. Dermed er samtlige bompengeprosjekter i Nord-Norge samlet i samme selskap. Formelt er bompengeavtalen og innkrevingsretten overdratt til prosjektselskapet «BPS Nord – Ryaforbindelsen AS», som igjen er heleid av det regionale bompengeselskapet. Prosjektselskapet vil operere frem til Ryaforbindelsen er nedbetalt og bomstasjonen er fjernet.

Etter planen skal forbindelsen mellom Larseng på Kvaløya og Balsnes på Malangshalvøya, som stod klar i 2011, være nedbetalt innen 2029.

For enkelte bilister betyr overdragelsen at avtalebrikkene må byttes ut.

- Ryaforbindelsen AS har en del gamle avtalebrikker i omløp. For enkelte kunder vil dette innebære at det i løpet av høsten vil bli sendt ut nye brikker som bilistene må huske å montere i bilen. Gamle brikker må fjernes fra bilen og kastes som el-avfall, forklarer daglig leder i Bompengeselskap Nord, Erling Bortne.

Han forteller også at det etter hvert vil være nye banknummer på fakturaen

- På fakturaer som i løpet av sommeren sendes fra det nye selskapet, vil det være nye banknummer. Bilistene må derfor sjekke at de betaler til korrekt bankkontonummer som står på fakturaen ved betaling, slik at betalingen kommer på riktig bankkonto, sier Bortne.

Det gamle selskapet vil avvikles og aksjekapitalen blir tilbakeført til aksjonærene i henhold til bompengeavtaler. De største enkeltaksjonærene er Tromsø kommune og Balsfjord kommune.

Ryaforbindelsen kartutsnitt, click to open in lightbox