Dette må du som bileier gjøre når du skal selge bilen din.

AutoPASS-avtalen er personlig og knyttet til din bil. Hvis du bare tar ut brikken, men ikke sier opp avtalen, må du fortsatt betale for passeringene til den solgte bilen. Når du selger kjøretøyet ditt, er det viktig å huske på å avslutte AutoPASS-avtalen med en gang i tillegg til å ta ut brikken av kjøretøyet.

27.01.202111:59 Christine Bussoli

Skal bombrikken brukes på et nytt kjøretøy, må du endre bilnummeret på bombrikken. Da blir også AutoPASS-avtalen avsluttet på det solgte kjøretøyet.

Du anbefales å gjøre en avtale med ny bileier om hvem som skal betale for de bompasseringer som eventuelt måtte skje på salgsdagen- slik at eventuelle passeringer som faktureres deg kan gjøres opp mellom partene.

  • Slik sier du opp AutoPASS-brikken din:

Logg deg inn på Min side (via ID-porten ved å bruke fødselsnummer og passord med mobil eller kodebrikke) Klikk på «brikke» og så «fjern kjøretøy» Velg så hvilken brikke eller kjøretøy det gjelder og kryss av om du skal gjenbruke AutoPASS-brikken eller ikke. Hvis du skal bruke AutoPASS-brikken i en ny bil, husk å endre bilnummer på AutoPASS-brikken.

  • Slik endrer du bilnummer på AutoPASS-brikken din:

Logg den inn på Min side Klikk på «brikke» og så på «flytt brikke til et annet kjøretøy» Velg brikke eller kjøretøy og skriv inn ditt nye bilnummer.

Ved problemer ber vi deg ta kontakt med våre medarbeidere på kundeservice. Tlf: 75390011

Ny bil
Photo by Jonas Jaeken on Unsplash, click to open in lightbox
Skjermdump fra "min side", click to open in lightbox
Autopassbrikke, click to open in lightbox